29/11/2017

Lästid: 1 min

Blomquist firade 85 år

I slutet av november firade vi att Blomquist fyller 85 med en kväll på Fotografiska. Först och främst – tack alla ni som kom!
Sedan tänkte vi dela med oss av lite insikter. Under kvällen föreläste Caroline Birgersson från Birger & Blom, Tomas Gunnarsson som driver genusfotografen.se och Hanna Kastås från Bazooka. Här kommer en kort sammanfattning, perfekt för dig som jobbar med kommunikation!

Caroline Birgersson – Så skriver du för människor och maskiner

Caroline berättade att påståendet ”ingen läser på webben” är en myt. Eftersom vi kan mäta allt vet vi inte bara att människor läser – utan även vad de läser, klickar på och söker efter. Några tips: tänk på att allt är sökbart, att varje klick är ett hinder och kom ihåg att städa din hemsida regelbundet.

Tomas Gunnarsson – Genusfotografen

Tomas visade exempel på både lyckade och mindre lyckade exempel på bildkommunikation. Han gav oss många olika tips. Som att räkna huvuden i din bildbank, ha de sju diskrimineringsgrunderna i åtanke och markera inte när du inkluderar i dina bilder.

Hanna Kastås – Digital trendspaning

Hanna pratade om några trender som är viktiga framöver. Till exempel att röststyrning blir allt vanligare och är det nya sättet att söka på. Plus att botar är här för att stanna, både som kundtjänst och marknadsföring. Sist men inte minst pratade hon om vikten av digitalt mervärde.