13/11/2018

Lästid: 1,5 min

Vinst i Publishingpriset

Förra veckan var vi på prisutdelningen för Publishingpriset – en årlig jurybedömd tävling för filmer, webbplatser, tidningar, böcker, årsredovisningar och andra trycksaker. Vi var nominerade i fyra kategorier och i kategorin årets personaltidning kammade vi hem förstapriset! Tidningen LÄRA som Blomquist producerar tillsammans med utbildningsförvaltningen Stockholms stad vann med motiveringen ”För en inkluderande tidning med roliga och oerhört välskrivna texter och engagerat foto”.

Tjusig motivering

Tomas Bannerhed, chefredaktör för LÄRA, säger:

– Det känns väldigt roligt och stärkande! Inte minst med tanke på att alla personaltidningar, oavsett bransch, numera tävlar i en gemensam kategori i Publishingpriset. Och lite extra glad blev jag över den tjusiga motiveringen.

Tomas arbete och engagemang för tidningen är något Helena Lager, Design Director på Blomquist, vill lyfta fram.

– Tomas är en väldigt skicklig chefredaktör, som ställer höga krav på alla inblandade. Det är otroligt roligt att jobba med LÄRA eftersom det tack vare Tomas sinne för både detaljer och helhet genomgående är så hög kvalitet på allt från texter till bilder och små typografiska detaljer. Tidningen har också ett genomtänkt normkritiskt perspektiv, berättar Helena.

Sätta pedagogerna i centrum

LÄRA ges ut sex gånger per år, till personer som arbetar inom Stockholms stads skolor. Tidningen lyfter fram goda exempel från stadens skolor samt presenterar nyheter och forskning på det pedagogiska området.

– Vinsten kan också ses som ett tecken på att vår redaktionella linje – att alltid sätta pedagogerna och lärandet i centrum – är rätt väg att gå. Vi vet sedan tidigare att tidningen bidrar till att stärka lärarna i deras yrkesutövning, och därmed till elevernas lärande, vilket är precis det vi vill uppnå med tidningen, avslutar Tomas Bannerhed.

Arbetsgruppen på Blomquist består av Git Wallander (projektledare), Helena Lager (Design Director), Helena Wallentin (produktionsledare) och Lisa Norrgård (Final Art).

Digitalisera årsredovisningen Boka in 15 minuter med oss