05/03/2019

Lästid: 3 min

Verktyg som underlättar din arbetsdag

De allra flesta som jobbar med kommunikation har nog någon gång känt att antalet bollar i luften blivit lite väl många. Idéerna blir svåra att hålla isär och projekten flyter samman – vilken kollega var det egentligen som skulle ha den där Facebook-annonsen? Och vem var det som skulle göra den?
Nu för tiden finns mängder av verktyg som kan underlätta ditt arbete så att det smidigare, roligare och mer strukturerat. Vi har samlat ihop några av våra favoriter.

Trello

Skapa ”tavlor” för specifika projekt där alla i arbetsgruppen kan dela med sig av sina idéer och få en tydlig överblick av läget. På så sätt slipper du långa och virriga mailtrådar där ingen vet vad det egentligen är som gäller. Du kan också lägga upp personliga to do-listor i prioriteringsordning, eller spara och kategorisera idéer.

Tips! Trello är också ett alldeles utmärkt verktyg att använda privat, när du till exempel ska renovera köket eller planera en resa.

Slack

Slack är ett chattprogram som likt Trello gör det lättare att kommunicera i arbetsgrupperna och skapa ett tydligare arbetsflöde i projekten. Chattrådarna sorteras och är sökbara genom till exempel projektnamn, tema, arbetsgrupp och ämne. Du kan dessutom dela din skärm, skicka filer eller ringa röst- och videosamtal.

Tips! Skapa chattgrupper med olika teman och bjud in ett gäng kollegor. Det kan till exempel vara en inspirationstråd för alla kommunikatörer på arbetsplatsen, där ni delar med er av bra kommunikation som ni snubblat över.

MailChimp

Det här mejlverktyget använder vi när vi skickar ut ”Bli kompis med dina kunder”. Det är enkelt att använda och lätt att göra snygga utskick. Du kan välja bland ett gäng färdiga mallar eller designa brevet själv. Efter varje utskick du gör får du statistik så att du kan följa upp resultatet.

Tips! Testa dig fram. Prova olika sorters design och content för att se vad som funkar bäst för just din målgrupp. Men du, glöm inte GDPR.

Teamtailor

Söker din arbetsplats talanger men har svårt att hitta rätt personer? Då är Teamtailor något för dig! Med det här rekryteringsverktyget kan du enkelt göra en snygg karriärsida. Lägg upp de tjänster som ska tillsättas, så samlar Teamtailor ihop alla ansökningar och sorterar dem så att de blir lättare att gå igenom och bedöma. Användarvänligt både för dig och kandidaterna!

Tips! Tänk en extra vända kring hur du vill att den potentiella medarbetaren ska uppfatta varumärket, företagskulturen och erbjudandet. Det är precis det som ska komma fram på karriärsidan! Se också till att driva trafik till sidan från era andra kanaler, som Linkedin och Facebook.

Pausit

Fysisk aktivitet och mental återhämtning ökar produktiviteten och minskar risken för arbetsskador. Det här programmet är utvecklat av en legitimerad psykolog och påminner dig om när det är dags att röra på dig eller göra andnings- och avslappningsövningar. Du guidas sedan igenom övningarna av en liten digital, personlig tränare.

Tips! Skräddarsy din träning utifrån de områden på kroppen som är lite extra spända. Om du till exempel har problem med axlarna ger din digitala tränare dig övningar som hjälper mot just detta.

Franz

Svårt att hålla koll på alla meddelanden, mejl, sms och chattar? Franz gör det lite lättare genom att samla ett gäng av alla dina kommunikationskanaler i en och samma app. Appen stöder till exempel Slack, Facebook Messenger, Whatsapp och Skype.

Tips! Ibland behöver vi faktiskt en paus från det eviga plingandet från alla pågående konversationer. Stäng helt enkelt av appen när du behöver jobba fokuserat.