Energi- och klimatrådgivningen

Ny sajt med tips för energi och miljö

Om projektet

Navigering, hierarki och visuell design för energirådgivningen.se. Genom intervjuer och tidigare genomförda webbenkäter vidareutvecklade vi sajten till ett nytt och inspirerande gränssnitt på användarens villkor.

Tjänster

Kravanalys, användarintervjuer, expertintervjuer, UX-design, UI-design, IT-utveckling

Bakgrund

Energi- och klimatrådgivningen finns för privatpersoner, bostadsrättsföreningar, skolor och företag runt om i Stockholm. Den tidigare webbplatsen tilltalade främst användare som var väl insatta i ämnet – energiexperterna. På sajten fanns omfattande (!) och bra information, men som kändes tung att ta sig igenom.

UX-research

I processen har ett flertal metoder används för att förstå användarna, till exempel djupintervjuer med personer som äger mindre hus och styrelsemedlemmar i mindre bostadsrättföreningar. Researchen var främst fokuserad kring användare som har låg kunskap. Intervjuer och övrig research sammanfattades i ett antal behovsberättelser som blev grunden för det nya gränssnittet.

Lösningar

På den nya sajten navigerar sig användaren enkelt genom att identifiera sig i menyn. På undersidor med mycket information kan användaren snabbt hoppa till rätt avsnitt. Pedagogiska funktioner och infografik lär användaren med om energianvändning. Det finns utrymmen för personliga artiklar med tips och tricks till nya användare. Miljöhjälte eller spargeni, här finns något för alla!

Fler case