Stockholms stad

Klimatsmart såklart!

Om projektet

Förskolorna inom Skärholmens stadsdelsförvaltning har gjort en satsning för att säkerställa att måltiderna som serveras är goda rätt igenom – för hälsan , smaken och klimatet. Förskolornas kockar har utbildats inom klimatpåverkan och nu vill stadsdelen föra vidare deras fina arbete. I ”Klimatsmart såklart!” presenteras deras mest personliga och inspirerande recept, som också är favoriter på förskolorna.

Tjänster

Grafisk design, fotografering, styling, copywriting

En klimatsmart kokbok

Kockarna på Skärholmens förskolor har börjat byta ut ingredienser till bättre alternativ, till exempel har andelen vegetarisk kost ökat. För att inspirera andra bidrog 22 av kockarna med 34 olika klimatsmarta recept – som sammanfattades på 110 sidor.

Målgrupp

I första hand vänder sig kokboken till vårdnadshavare. Här ser du fördelarna med bra kosthållning ur olika perspektiv. Recepten är enkla och goda, utformade för både barnen och miljön. Du får tips och kan se både koldioxidutsläpp och näringsvärden för varje recept.

Mumsigt och lustfyllt

Bokens fotografier ska göra så att vårdnadshavaren, eller framförallt barnen, blir riktigt hungriga! Ledorden för designen är inbjudande, inspirerande och lättillgängligt. Själva materialvalen gör kokboken är slittålig och praktisk att använda. Det är bara att börja laga!

Fler case